BISNES ONLINE TANPA MODAL

Menjana pendapatan dan memulakan bisnes secara online boleh dilakukan dengan modal yang kecil atau tanpa modal langsung. Yang penting anda meletakkan usaha yang sepatutnya dan mendapat panduan yang betul.

4 Bisnes Online Tanpa Modal / Modal Kecil

Dengan adanya teknologi masa kini seperti media sosial, video conferencing dan ecommerce terutamanya akan mempermudah orang ramai membuat bisnes secara online. Memulakan bisnes online memerlukan disiplin dan dedikasi samada untuk sampingan atau membina bisnes dengan pendapatan 6-7 angka setahun. Jom lihat antara bisnes online yang popular pada masa kini:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Bisnes Online Tanpa Modal

01. Perniagaan Dropship

Dengan dropship, anda hanya perlukan modal yang kecil, malah ada yang tak perlukan modal pun. Dan yang best, tak perlukan masa yang lama untuk jana pendapatan. Terkini, anda boleh lakukan secara automatik hampir semua operasi dropship dari segi pemilihan barang yang hot sehinggalah collect bayaran. Anda cuma perlu join yang dah bertapak lama dan terbukti jana jualan yang konsisten tanpa mengorbankan masa anda seperti DROPSHIP INI.

02. Buat Duit Dengan Video

Jika anda suka merakam video, inilah cara yang menarik untuk anda buat duit dengan modal yang sangat kecil atau boleh dilakukan tanpa sebarang modal pun! Apa yang penting anda boleh sediakan masa dan komitmen untuk hasilkan video dan post di laman seperti YouTube. Buat sekali, income berkali-kali! Pasti berbaloi jika anda tahu cara yang betul melakukannya. Ketahui lebih lanjut DISINI.

03. Buat Duit Dengan Menulis Content

Bolehkah dengan hanya menulis, akan menjana pendapatan untuk anda? Malah menjadi satu bisnes yang stabil dengan jualan yang berkembang? Boleh! Dengan pelbagai platform web, media sosial, penulis content kini sangat… sangat… diperlukan dan kerjaya ini boleh dilakukan pada bila-bila masa dan boleh dibuat dimana-mana sahaja! Dari bermula menjalankan seorang diri, anda juga boleh setup agensi penyediaan content untuk mereka yang memerlukan khidmat anda. Walaupun anda tak pandai menulis dan tak tahu apa nak tulis! Tak percaya? Baca DISINI.

04. Kelas & Tuisyen Online

Sekiranya anda mempunyai kemahiran tertentu seperti mahir berbahasa Inggeris, Mandarin, Jepun, Arab dan sebagainya, anda boleh jalankan kelas online melalui pelbagai platform seperti di Live Video FB Group dengan mengenakan yuran khas. Malah apa jua ilmu (belajar Al Quran, memasak, public speaking dan sebagainya) boleh disampaikan dan dibincang secara dua hala melalui platform-platform seperti ini. Begitu juga untuk kelas-kelas tambahan untuk subjek-subjek sekolah rendah dan menengah. Buat promosi didalam group-group FB berkaitan dan melalui Instagram, tetapkan kandungan pengajaran, masa dan harga. Dan jalankan! Anda boleh “test market” dengan kandungan yang basic secara percuma dahulu, jika sambutan menggalakkan, maka teruskan dengan sesi berbayar! Anda juga boleh buat kelas tuisyen offline seperti dalam PANDUAN INI.

Info Terkini Terus Ke Email Anda!