Export Mudah

Export Mudah

Strategi Jual Barang Tempatan Ke Pasaran Antarabangsa Pada Harga Berganda di eBay

Tak Perlu Pening-pening. Tak Perlu Trial & Error. Ikut Cara Yang Betul dan Mudah Untuk Jana Keuntungan Berganda-ganda Yang Didedahkan Player-player Lama Yang Telah Berjaya! Copy-Paste Strategi Yang Dah Terbukti dalam panduan ini.”

Panduan Lengkap Export Mudah di eBay

Ebook Panduan Lengkap A-Z Step by step ini akan membantu anda cara yang betul untuk berbisnes di ebay. Pendedahan rahsia ini membolehkan anda menjana pendapatan stabil 4-5 angka sebulan samada secara part-time atau full-time. Dengan strategi “Export Mudah”, anda cuma perlu fokus jual produk-produk yang boleh didapati di sekeliling anda (pasaran tempatan) ke pasaran antarabangsa melalui platform ebay. Barangan tempatan mudah nak dapat, ada depan mata seperti di kedai dan sebagainya serta anda dapat monitor kualiti barang serta packaging! Perkara-perkara penting yang akan anda pelajari dalam panduan ini:

 • Bab 1: Pengenalan

  Pelajari perkara-perkara asas berkaitan eBay. Antaranya; Pengenalan eBay dan PayPal, Cara buka akaun eBay dan PayPal, eBay VS Shopee / Lazada, Jual produk tempatan VS dropship, Mindset buat bisnes di eBay, Pantang larang bisnes di eBay dan banyak lagi.

 • Bab 2 : Fasa Kajian & Pemilihan Produk

  Ketahui cara untuk kaji dan pilih produk yang sesuai untuk dijual. Bab ini sangat penting dan perlu dibuat secara berterusan. Antaranya; Kaji produk yang banyak terjual di eBay, Strategi pemilihan produk untuk beginner, Strategi pemilihan produk untuk long term.

 • Bab 3 : Penetapan Keuntungan & Harga Jual

  Pelajari cara untuk menetapkan kadar keuntungan dan harga jualan yang betul supaya bukan sahaja boleh elakkan kerugian, bahkan boleh dapat keuntungan yang maksimum.

 • Bab 4 : Listing Produk

  Untuk jual barang di eBay, anda hanya perlu tahu cara nak masukkan butiran produk anda di dalam sistem eBay. Untuk tujuan itu, dalam bab ini anda akan pelajari step by step cara untuk masukkan butiran produk.

 • Bab 5 : Proses Order

  Apabila produk yang di listing terjual, anda akan dapat email notification daripada sistem eBay. Seterusnya anda kena lakukan beberapa perkara untuk proses order tersebut hingga complete. Semua proses yang terlibat akan diajar dalam bab ini seperti; Semak butiran pembelian dan pelanggan di sistem eBay, Cara untuk bungkus dan pos barang, Tips pemilihan Syarikat Courier, Proses pengeposan dan tracking.

 • Bab 6 : Withdraw Duit

  Di eBay, urusan transaksi menggunakan bank antarabangsa iaitu PayPal. Semua hasil jualan anda akan masuk ke dalam akaun PayPal. Dari masa ke semasa, anda boleh withdraw duit dari PayPal ke akaun bank tempatan atau kad debit/kredit.

 • Bab 7 : Troubleshoot

  Berniaga di eBay tak sentiasa mudah. Adakalanya, beberapa masalah akan timbul tanpa di duga. Dalam bab ini anda akan pelajari cara-cara untuk handle masalah-masalah tersebut; Buyer cancel order lepas buat bayaran, Buyer “open case” di PayPal dan Cara revise negative feedback.

 • Bab 8 : Tips & Tricks

  Turut dibongkarkan tips dan trick yang anda mungkin perlukan apabila dah buat bisnes di eBay nanti. Antaranya adalah: Cara nak naikkan Selling Limit, Cara untuk menghubungi pihak eBay, Strategi menggandakan keuntungan, Out of stock option serta Cara buat loan rumah dan kereta guna income eBay.

-:: POPULAR & BERKAITAN ::-

Info Terkini Terus Ke Email Anda!